Fenntarthatóság

Visszatekintés egy úttörő évtizedre

2010-ben elindítottuk az Unilever Fenntarthatósági Tervet (USLP - Unilever Sustainable Living Plan). A USLP mindent megváltoztatott. Egy olyan időben, amikor a vállalatok a fenntarthatóságot és az üzleti sikert két külön dologként kezelték, rájöttünk, hogy összekapcsolódnak. Ez nemcsak egy fenntarthatósági terv volt, hanem egy sikeres, fenntartható vállalatra szabott terv. Értékláncunk minden oldalát szemügyre vettük, és a globális, fenntartható fejlődési célokat helyeztük stratégiánk középpontjába.

Klímavédelem. Nemek közti egyenlőség. Egészség és élelmezés biztosítása emberek milliárdjai számára. A környezet tisztelete. Egy méltányosabb, virágzóbb világ.

Olyan átfogó fenntarthatósági célokat határoztunk meg, amilyeneket a hozzánk hasonló méretű vállalatok feltehetően még soha nem tűztek ki maguk elé. Láttuk, ahogyan a munkánk megváltoztatta a körülöttünk lévő világot – erősítette a nők szerepvállalását, hozzájárult az erdők védelméhez, támogatta az egészségügy javítását és a fenntartható gazdálkodást.

És láttuk, mindez hogyan fordul üzletmenetünk előnyére. Bár sok mindent elértünk, még mindig van tennivalónk. Még nem értünk el mindent, amit kitűztünk magunk elé. Még nem teljesítettük minden célunkat. Ám a kudarcokból is sokat tanultunk.

Tudj meg többet az Unilever oldalán a tízéves fenntarthatósági tervről!