Vállalásaink egy fenntarthatóbb jövőért

Bejelentettük azon új, ambiciózus kötelezettségvállalásaink sorát, amelyek célja az éghajlatváltozással szembeni küzdelem, a természet védelme és helyreállítása, valamint az erőforrások megőrzése a következő nemzedékek számára.

Öt hónappal ezelőttig a legtöbb ember nem hallott a Covid-19 vírusról. Azonban gyakorlatilag egyik napról a másikra az emberiség minden figyelme erre a láthatatlan, de halálos ellenségre irányult. Teljesen érthető módon. Életek forogtak, forognak kockán.

A figyelem ezzel egy időben elterelődött az ennél sokkal nagyobb és kiterjedtebb veszélyről, amely az embereket és a bolygót fenyegeti: az éghajlati és természeti válságról.

Úgy éreztük, meg kell dupláznunk erőfeszítéseinket. Bár az idő nem a mi oldalunkon áll, most van lehetőségünk cselekedni.

Ezért ma olyan lépések és kötelezettségvállalások új sorozatát jelentjük be, amelyek a környezetünk védelmét és az erőforrások megőrzését célozzák.

  • Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy 2039-re teljes ellátási láncunk nettó nulla károsanyag-kibocsátással rendelkezzen - a felhasznált anyagok beszerzésétől egészen a termékek értékesítési pontjáig.
  • Azt a célt tűzzük ki magunk elé, hogy a jelenleginél is jobban védjük a magas széntartalmú ökoszisztémákat, például az erdőket, tőzeglápokat és trópusi esőerdőket. 2023-ra teljes mértékben erdőirtás-mentes ellátási láncot alakítunk ki.
  • A mezőgazdasági kisvállalkozók és farmerek új generációját segítjük abban, hogy még nagyobb szerepet vállalhassanak a talaj és a biodiverzitás védelmében.
  • Beszállítóink számára megalkotjuk a Regeneratív Mezőgazdasági Kódexet, ami a már meglévő és az iparág legjobbjai között számon tartott Fenntartható Mezőgazdasági Kódexre épül.
  • 2030-ra vízvédelmi programot vezetünk be 100 vízszűkében lévő területen és csatlakozunk a 2030 Water Resources Grouphoz az ellenállóbb vízgazdálkodás biztosítása érdekében.
  • Az Unilever márkái egyesült erővel 1 milliárd eurót fektetnek egy új, a célok elérése érdekében létrehozott alapba.

Ide kattintva tudj meg többet céljainkról és effelé tett lépéseinkről!

Ajánlott tartalmak