Unilever Future Leaders’ Program

Frissdiplomásoknak szóló, 3 éves rotációs vezetőképző programunk csak Rád vár!

A program során változatos pozíciókban szerezhetsz tapasztalatot, melyek segítenek felkészülni egy vezetői pozíció kihívásaira. A rotációkat egyénre szabottak, ezek hosszát és a területet az érdeklődési köröd, a fejlesztendő készségeid, és az aktuálisan elérhető projektek/munkakörök határozzák meg. A cél, hogy szélesítsük a látótered, fejlesszük a gondolkodásod, azáltal, hogy minél több munkafolyamatba bepillantást nyersz. Hazai és külföldi vezetőkkel való együttműködés, mentorálás és training lehetőségek segítenek, hogy kibontakoztasd a benned rejlő potenciált.

A program során sokat fejlődhetsz, de ez nem csupán egy tanulási lehetőség. A kiválasztás folyamán nagy hangsúlyt fektetünk a vezetői ambíciókra és jövőképre is: fontos számunkra, hogy megértsük, Te hogyan szeretnéd formálni a jövőt.

A kiválasztási folyamat:

  • Jelentkezési időszak: minden évben áprilisban/májusban indul a jelentkezés. Önéletrajzzal (és ajánlottan motivációs levéllel) tudsz jelentkezni.
  • Elvárások: folyékony, magabiztos angol és magyar nyelvtudás, legalább 1-2 év munkatapasztalat, mobilitás. Elsősorban frissdiplomások jelentkezését várjuk, de nem gond, ha még folyamatban vannak a tanulmányaid, ha mellette tudod vállalni a teljes munkaidős munkavégzést. Nyitottak vagyunk olyan fiatal szakemberek jelentkezésére is, akik már rendelkeznek tapasztalattal (maximum 5 év), de szeretnék megalapozni a vezetői karrierjüket.
  • A jelentkezést követően online játékokkal és egy videóinterjúval mérjük fel a kognitív készségeidet, preferenciáidat, valamint a szakmai tudásodat. Ezeket a megadott határidőn belül bármikor elkészítheted, a videóinterjú során is megadott kérdésekre kell felelned, így ebben a szakaszban még nem találkozol a kiválasztásban részt vevő kollégákkal.
  • Ha sikeresen teljesítetted a fentieket, sor kerülhet az első személyes kontaktra, egy személyes interjú keretei között. Amennyiben otthonról dolgozunk, vagy nem Budapesten tartózkodsz, ez a lépés online is megtörténhet.
  • Az utolsó kör egy Assessment Center, azaz csoportos interjú, ahol a legígéretesebb jelöltek egyéni és csoportos feladatokban bizonyíthatnak.
  • A kiválasztási folyamat júniusban/júliusban ér véget. A sikeres kiválasztott szeptemberben tudja megkezdeni a programot.

Az alábbi területeken indítjuk el a programot: Marketing & Sales, HR, Supply Chain, Finance.

Ajánlott tartalmak