Ismerd meg jobban UFLP programunk!

„Te saját magadnak szabod meg a határaidat”

Jancsurák Sophie

UFLP Supply Chain 2020 szeptembere ótaMi a te történeted?

Nekem az Egyesült Államokban volt egy sport ösztöndíjam, így ott végeztem el a BSc-t, majd egy évet itthon dolgoztam egy teljesen más területen, mint most. Ezután szereztem meg a jelenlegi képesítésemet Dániában, MSc. Global Logistics and Supply Chain Management. A legelső rotációm 8 hónapig tartott a Customer Service részlegen és most jelenleg a Nyírbátori gyárban dolgozom ahol a fő projektem a repack. 

Miért jelentkeztél a programba?

Szerettem volna gyorsan és a legjobbaktól tanulni. Számomra az is fontos szempont volt, hogy egy nemzetközi közegben tudjak dolgozni, legyenek előre lépési lehetőségeim.

Mit szeretsz legjobban a programban, a cégben?

Én nagyon szeretem a programot, mert nagyon sok lehetőség van mindenki számára. Te saját magadnak szabod meg a határaidat. Ezen felül nagyon kedvesek, segítőkészek a kollegák így öröm az UL-nél dolgozni!

Kinek ajánlod leginkább a programot?

Olyan vállalkozó szelleműeknek ajánlom a programot akik szeretik a kihívásokat, nem érzik kényelmetlenül magukat, ha folyamatosan a komfort zónájukon kívül vannak.
„Az Unilever valóban gondoskodik a munkavállalókról, és eközben kompetitív marad, fókuszál a növekedésre és a társadalmi felelősségvállalásra is.”

Shailendra Sadera

VP Supply Chain East EuropeMi teszi különlegessé az Unilever vezetőképző programját?

Általánoságban az FMCG iparág arról ismert, hogy széles körben, olyan különböző területeken kínál nagyszerű tanulási lehetőségeket, mint például az értékesítés, marketing, pénzügy, HR, supply chain. Ezért a legtöbb vezérigazgató FMCG-s múlttal rendelkezik. Az Unilevernél kifejezetten dolgozunk azon, hogy kineveljük a jövő vezetőit, ezért is hoztuk létre a UFLP programot.

Évtizedek munkája van a program kifejlesztésben és tervezésben, emellett ma is folyamatosan fejlesztjük, hogy megfeleljen az üzleti igényeknek és a résztvevő kollégáknak egyaránt.

Amellett, hogy az Unilever több funkcióban, világszerte kínál lehetőségeket (hiszen számos országban jelen vagyunk), stratégiai fontossággal és gondossággal kezejük a program résztvevőit - fejlesztésük kulcsfontosságú a vállalat sikeréhez. Ez a fajta elköteleződés az, ami igazán különlegessé és hosszútávon sikeressé teszi a UFLP programot.

Mire vagy a legbüszképp a UFLP kapcsán?

Én magam is UFLP voltam, az általam vallott értékek alapjaiban formálódtak a program, a cég hatására. Nagyon sokat köszönhetek a cégnek mind a személyes, mind a szakmai fejlődésem szempontjából. Az Unilever valóban gondoskodik a munkavállalókról, és eközben kompetitív marad, fókuszál a növekedésre és a társadalmi felelősségvállalásra is. Büszkévé tesz, hogy ennek én is részese lehetek és a UFLP program támogatásával most én is visszaadhatok a cégnek.

Kinek javaslod, hogy jelentkezzen?

Bárki, aki tanulással és növekedéssel teli karrierre vágyik, emellett kalandra és diverz kultúrákkal való találkozásra. Ebben a programban fantasztikus emberekkel találkozhatsz, mindezt egy stabil cégnél, erős értékrenddel, ahol mindig figyelünk rá, hogy jót tegyünk.
"Bepillantást nyerhettem egy olyan mintagyár mindennapi működésébe, amely globális szinten is kiemelkedő hatékonysággal termel"

Erdei Flóra

UFLP Supply Chain 2019 óta
Mi a te történeted?

A Corvinus Egyetem angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszakjának elvégzése után az ellátásilánc-menedzsment mesterképzésen folytattam tanulmányaim. Az egyetemi és szakkollégiumi órák mellett gyakornokként dolgoztam a Budapest Airportnál, illetve az OTP-nél. A logisztikai területek közül leginkább a folyamatoptimalizáció illetve a raktári rendszerek érdekelnek. 2019-ben csatlakoztam az Unileverhez, ahol jelenleg a vállalat globális fenntarthatósági céljaihoz kapcsolódó teljesítménymutatók fejlesztésén dolgozok, három fő területre koncentrálva (plastic, waste, CO2 emission).

Miért jelentkeztél a programba?

Frissdiplomásként leginkább az jelentett motivációt, hogy a rotációkon keresztül a program kiváló lehetőséget biztosit az ellátásilánc-menedzsment különböző területeinek megismerésére. Emellett mindig is érdekelt az FMCG és természetesen a vállalat filozófiája, célkitűzései is szimpatikusak voltak.

Mi volt a legizgalmasabb projekt / feladat / rotáció, amit a program során kaptál?

Az előző rotációm során a nyírbátori háztartásvegyipari gyárunk bővítésének projektjéhez csatlakoztam, ahol a jövőbeli repack operáció kialakítását koordináltam a tervezéstől az implementációig. Mindemellett bepillantást nyerhettem egy olyan mintagyár mindennapi működésébe, amely globális szinten is kiemelkedő hatékonysággal termel.

Kinek ajánlod leginkább a programot?

Minden olyan frissen diplomást, vagy néhány év munkatapasztalattal rendelkezőt bátoritok a jelentkezésre, aki szereti a változatos projekteket, nem retten meg a kihívásoktól, s a velük járó felelősségtől. Fontosnak tartom, hogy a program során megszerzett gyakorlati és elméleti tudás mellett a vállalat különböző képességfejlesztési lehetőségekkel támogatja, hogy meg tudjuk állni a helyünket egy későbbi pozícióban.
"Az Unilever számomra egy nagyszerű közösséget jelent."

Móri Petra

UFLP Supply Chain 2019 óta
Mi a Te történeted?

Élelmiszermérnök mester diplomát szereztem a Szent István Egyetemen, amit gazdasági – logisztikai specializációval egészítettem ki.

Rotációim során front end-től back end felé haladva jártam eddig végig a supply chain különböző területeit. Customer service, majd planning-ről csöppentem a gyártási területre. Jelenleg a veszprémi jégkrémgyárban töltöm a 3-ik rotációmat, ahol 2 fő irány határozza meg tevékenységeimet. Egyrészről a waste szint csökkentésén dolgozom, másrészről új termék bevezetéséhez köthető teszteken veszek részt. A gyári rotáció egy nagyszerű lehetőség, hiszen teljesen más perspektívába helyezi az eddigi tapasztalatokat.

Mit szeretsz legjobban a programban / a cégben?

Az aktuális pozíciókon túl kihívásokkal teli projekteket is kapunk, ahol vezetői készségeinket tudjuk fejleszteni. A karrier utunk tervezésében mentorok segítenek, senior vezetőktől pedig informális úton tudunk rengeteget tanulni. Belső trainingeken is részt veszünk, ami szintén vezetői feladatokra fókuszál.

Mi volt eddig a legjobb dolog, amit a programtól/ a cégtől kaptál?

Az Unilever számomra egy nagyszerű közösséget jelent. Minden rotációmban  támogató csapatba kerültem, ahol rengeteg értékes embert ismertem meg. Sok esetben munkahelyen kívül is tartjuk a kapcsolatot egymással. Ami igazán motivál, az a csapatmunka összetartása. Létrehozni egy kellően biztató, egymást támogató és mégis ösztönzően kritikus környezetet, ahol laza, jóhangulatban dolgozunk a közös célért.
Szívesen csatlakoznál Te is? Jelentkezz mihamarabb ide kattintva!

Szeretnél többet megtudni a programról? Olvasd el a cikkünket a programról!

Ajánlott tartalmak