Gyakornoki program

Mire számíthatsz a gyakornoki program során?

Itt biztosan nem kávét fogsz főzni! A gyakornoki programunk során változatos feladatokat fogsz kapni, melyekkel megalapozhatod a karriered az adott területen. A csapatodból egy, vagy több kollégával fogsz szorosabban együtt dolgozni, de társosztályokkal, és természetesen más gyakornokokkal is tudsz majd együttműködni. Fontos, hogy rugalmas legyél, hiszen a feladatok között vannak összetettebbek és egyszerűbbek is – néha ez excel elemzéseket jelent, vagy új termékbevezetésben kell segíteni, de az is lehet, hogy termékcsomagokat kell átmatricázni.

A gyakornoki program nem fix időre szól, viszont csak az aktív, nappali tagozatos hallgatói jogviszonyod meglétéig tudunk gyakornokként foglalkoztatni.

Az Unilever régóta kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek bevonzására és megtartására, ezért a gyakornoki program résztvevői jó eséllyel sikeresen pályázhatnak a nyitott, teljes állású pozíciókra.

Milyen juttatások járnak a gyakornokoknak?

  1. Sportolási támogatás: irodai sportórák, kedvezményes fitness terem belépő
  2. Orvosi ellátás és tanácsadás, egészségmegőrző program
  3. Irodai masszázs
  4. Vidéki lakcím esetén utazási támogatás biztosítása
  5. Vállalati laptop és telefon biztosítása a rugalmas munkavégzéshez
  6. Lehetőség otthoni munkavégzésre
  7. Versenyképes gyakornoki juttatási csomag és cafeteria
  8. Túlórakifizetés
  9. Jelentős kedvezmény biztosítása az Unilever dolgozói boltban

Mikor, hol, hogyan?

A gyakornoki kiválasztásunk egész évben igény szerint zajlik, de főleg a január-február és az augusztus-szeptember időszakokban van több keresésünk. Az aktuálisan elérhető pozíciókat jellemzően a karrierhonlapon (https://www.unilever.hu/karrier/) és a Zyntern felületén (https://zyntern.com/ ) tesszük közzé.

Marketing, Sales (itt Key Account gyakornok néven hirdetjük a lehetőséget), Supply Chain, Finance területeken van leggyakrabban gyakornoki kiválasztás. Jellemzően legalább heti 30 órás ráérés és még minimum egy évig aktív hallgatói jogviszony az elvárásunk.

A kiválasztási folyamat első lépése a jelentkezés. Ezt követően a HR csapatunk felveszi veled a kapcsolatot és egy rövid telefonbeszélgetés során próbálunk jobban megismerni. Tipikusan ilyenkor a tanulmányaidról, a meglévő tapasztalataidról és a ráérésedről kérdezünk. Ezt követően sor kerülhet a személyes interjúra. Amennyiben otthonról dolgozunk, vagy nem Budapesten tartózkodsz, ez a lépés online is megtörténhet. Az interjún számíthatsz különböző feladatokra is: szinte mindig van Excel feladat, de előfordulhat olyan is, hogy priorizálnod kell, esetleg egy elemzést készítened, természetesen ez az adott területtől is függ. Amennyiben sok hasonló pozíció is elérhető nálunk, csoportos interjúkat is szoktunk tartani. Sikeres pályázatot követően rövid időn belül már kezdhetsz is nálunk!

Ajánlott tartalmak