A Google Clouddal az erdőirtás ellen

Az új partneri kapcsolatnak köszönhetően műholdképek segítségével követhetjük nyomon az érdekeltségünkbe tartozó erdők és földek biodiverzitásának valamint vízkészletének állapotát. Ez a partnerség segít, hogy elérjük az általunk kitűzött fenntarthatósági célokat és átfogó képet kapjunk az ellátási láncunkról – pontosabban a teljes ökoszisztémáról, amely biztosítja az alapanyagainkat.

Adatokkal az erdőirtás ellen

A felhőalapú rendszerek és a Google Earth segítségével képesek leszünk hatalmas adattömegeket tárolni és értelmezni, ezáltal pedig információt kapunk a helyi közösségekre és természeti környezetre gyakorolt hatásunkról. Különböző tech cégekkel együttműködve pedig létrehozunk erre a célra egy irányítóközpontot is.

Ez nemcsak nagyobb nyomonkövethetőséghez vezet a teljes ellátási láncunkban, hanem lehetőséget biztosít, hogy azonosítsuk a veszélyeztetett területeket és prioritást kapjanak azok, amelyek sürgős védelemre szorulnak.

Egy lépéssel közelebb kerülünk azon célitűzésünk eléréséhez, miszerint 2023-ra teljes mértékben erdőirtásmentes ellátási láncot hozunk létre és segítjük a természet regenerálódását.Ezen felül a beszállítóinkkal együttműködve növeljük a transzparenciát és cselekszünk ott, és amikor szükséges.

A partnerség kezdetekben a pálmaolaj fenntartható beszerzésére összpontosít, a fókuszt a későbbiekben bővítjük.

Változás együttműködésen keresztül

Bár több tudományos és állami szervezet ma is használja a Google Earth által biztosított lehetőségeket, ez az első alkalom arra, hogy kereskedelmi célokra és fenntartható beszerzésre fókuszálva kerül alkalmazásra a technológia. Reményeink szerint a jövőben megoszthatjuk tapasztalatainkat partnereinkkel, ezzel rendszeresítve az adatok felhasználását az erdőirtás felszámolásának érdekében.

„Ez az együttműködés a Google Clouddal a fenntartható beszerzés egy új szintjét képviseli.” – nyilatkozta Dave Ingrem, az Unilever globális beszerzési vezetője.

„Soha nem látott mértékben leszünk képesek az adatok feldolgozására és kombinálására. Ezen információk segítségével sokkal transzparensebb működést érhetünk el, ami által megőrizhetjük és regenerálhatjuk a természeti környezetünket.”

„A Google-nél igyekszünk beépíteni a fenntarthatósági szempontokat a teljes működésünkbe. Az Unilever már évek óta az iparág vezetője fenntarthatóság terén, és izgatottan várjuk a közös munkát.” – tette hozzá Rob Enslin, a Google Cloud elnöke.

„Együtt bebizonyíthatjuk, hogy a technológia mennyire hasznos és erőteljes eszköz lehet a vállalatok számára a bolygó erőforrásainak védelme érdekében. Kollektív erőfeszítést igényel a változtatás, és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy ebből kivegyük a részünket.”

Ajánlott tartalmak